Snake

Snake är ett av världens mest kända mobilspel. Det lanserades först som ett datorspel år 1978 och blev med det ett utav världens första datorspel också. När spelet släpptes som datorspel så blev det ingen stor succé. Nya spel tillverkades hela tiden då och spelen blev allt mer utvecklade så Snake var då bara ett spel i mängden och för att vara helt ärlig, lite för simpelt för vad som släpptes då. Snake slog igenom när det släpptes som mobilspel till Nokia år 1997. Spelet blev direkt en succé och blev världskänt väldigt snabbt. Även idag så vet nog nästan alla vad “Snake” är och snakeingenting tyder på att populariteten ska försvinna. Just nu är det känt som ett mobilspel, mest genom att det är ett väldigt simpelt spel.

Spelet går ut på att du styr en orm och ska plocka upp prickar som dyker upp på skärmen. Prickarna ger dig poäng och gör även så att ormen växer. Du ska försöka få såg hög poäng som möjligt och slingra dig så att du inte krockar med ormen. Krockar du med ormen så “dör” du och spelet börjar om. Det är alltså ett väldigt simpelt spel men även väldigt beroendeframkallande och väldigt roligt!

Trots att det var väldigt länge sedan som spelet släpptes så är det fortfarande i full rullning. Redan förra året så blev det snack om att samma speltillverkare som skapade det första spelet skulle skapa ett nytt snake spel till nya mobila enheter. Trots att flera liknande spel har skapats från andra speltillverkare så är det inget som är likt det klassiska spelet. Så år 2015 så skapades det nya Snake men det blev tyvärr ingen stor hit. Ingen vet varför det inte blev större, men våra pengar ligger på att spelet inte fungerar optimalt med dagens “touch” funktioner. Det är fortfarande det äldsta snake som är favoriserat ända fram tills idag. Snake spelas inte på datorn nu för tiden, det som gäller just nu är endast att spela via mobilen. Har du en gammal Nokia 3310 så kommer du att hitta det klassiska snake på din mobil.

Även fast än detta är ett så pass gammalt spel så är det fortfarande enormt populärt. Snake är ett av världens första och även mest kända mobilspel idag. Vi tror inte att spelet kommer att försvinna. Det är allt för stort för att bara kunna försvinna, ingen vet ifall det kommer att släppas ett nytt spel eller inte men det finns nog ingenting som kan slå det första spelet.