Varför man spelar flash spel

Även om tv-spel funnits ett tag så var dess stora boom på 1990-talet. Som en stormvind drog dessa spel in som man kopplade till sin tv. Nuförtiden har utseendet ändrat väldigt mycket då de har fått mindre boxar och man har till exempel plattare tv. Men spelen finns än idag kvar och är omåttligt populära i många hushåll. Dessa kommer troligtvis fortsätta att vara det. Ett av de första flash spelen var tetris, som är ett spel många känner till. Allt eftersom tiderna förändras gör även spelen det. Idag använder de flesta sig av mobiltelefoner av olika slag som gör flash spelen ännu mer tillgängliga då man alltid har dessa med sig. Oavsett om man är i skolan, på arbetet, i stan, åker buss eller i något väntrum så kan man lätt ta upp mobilen och börja spela. Jämfört mot tidigare då det bara fanns i hemmet och blev på så sätt begränsat med tid man kunde spela.

Flash spel misstas ibland för vanliga online spel

Det blir ett naturligt tidsfördriv i väntan på dessa platser. Att klicka fram ett flash spel blir ju så enkelt, bara att köra igång. Flash spel och andra mobil appar har för vissa personer ersatt att ta med till exempel tidningar när man vet att man få vänta någonstans.

Även om många kanske inte vet om det eller ens tänker på det så har de flesta testat på flash spel. Detta är för att de flesta webbläsarspelen är tillverkade med java eller Adobe flash. När detta slog igenom i början av 2000 talet, blev det snabbt ett av världens vanligaste program. Dessa användes när man skapade spel, hemsidor med flera. Flash spelen är oftast i 2D grafik, men kan göras i 3D om det är lite enklare spel.

Före Youtube ändrades till HTML5 för att kunna stödja Apple- produkter var även denna sida uppbyggd med flash. De flesta datorwebbläsare stöder flash player, vilket gör det väldigt lätt för spelare att kunna nå flash spelen. Med en enda fil går det att starta och dela flash spel, medan HTML5 enskilt laddar sina tillgångar. Detta är en viktig komponent i flash baserade spel. Så detta är en väldigt stor fördel och gör det betydligt lättare.